DESIGN STUDIO-3D

Graag willen wij ons als werkgroep Relatievorming aan u voorstellen.. 

Henri & Cilia van Maaswaal

We willen graag bijdragen aan bijbelgetrouw onderwijs over relatievorming

Op 5 oktober 2013 zijn wij getrouwd. We kenden elkaar op die dag precies een jaar. In dat jaar hebben we veel geleerd over het aangaan en vormgeven van een relatie die het huwelijk als doel heeft.

Henri was via een lezing al eerder in aanraking gekomen met Bijbels onderwijs over relaties. Toen wij een relatie kregen, zijn we verder op zoek gegaan naar Gods principes met betrekking tot relaties en huwelijk. We leerden hierin steeds meer om deze principes in de praktijk te brengen, hoewel dit voor ons niet altijd gemakkelijk was. We hebben daarin ondervonden hoezeer wij, ook als christenen, beïnvloed zijn door de tijdgeest - juist als het gaat om relaties.

Nu ervaren we nog dagelijks de zegen van het onvoorwaardelijk kiezen voor elkaar. De basis daarvan is het vaste vertrouwen dat God ons bij elkaar bracht.

We vinden het dan ook een voorrecht om, naast ons dagelijks werk als kandidaat-notaris en verpleegkundige, via ‘Hart voor het gezin’ bij te mogen dragen aan Bijbelgetrouw onderwijs over relatievorming. Gods principes zijn altijd de beste principes en brengen uiteindelijk veel vreugde! We hopen veel jongeren enthousiast te maken voor deze principes en hen te steunen en bemoedigen in die weg. 

fotoBartenAnnemarieBart en Annemarie Ridderhof

God is te vertrouwen in relatievorming

Wij zijn Bart en Annemarie Ridderhof. We zijn 29 november 2013 getrouwd en 22 september 2014 is onze zoon Kaleb geboren. 

Toen Bart een jaar of 18 was hoorde hij voor het eerst Bijbels onderwijs over verkering. Dat was een schok voor hem, want dit stond namelijk lijnrecht tegenover dat wat hij om zich heen zag en zelf ook deed. Na een zoektocht ontdekte hij dat de Bijbel ook in deze tijd veel te zeggen heeft over hoe we ons voor kunnen bereiden op een huwelijk en hoe we daar reine wijze naar toe kunnen leven.

Ook Annemarie beluisterde deze lezingen en zag in hoe God verkering heeft bedoeld. Ze verlangde er naar om ook hierin de weg van de Heere te gaan. Voor haar betekende dat een periode van bidden voor Bart. En na drie jaar wachten en vertrouwen kregen ze een relatie.

 We hebben gemerkt hoe goed het is om Gods principes voor relatievorming te volgen en dat Hij ook daarin te vertrouwen is. We willen dit graag doorgeven aan jongeren. Het is ons verlangen dat hierdoor veel huwelijken op een wijze en verantwoorde manier zullen ontstaan: tot Zijn eer!

Lennard en Eline de Vos 

Het is onze passie dat jongeren rein leven voor God en met elkaar

We hebben elkaar leren kennen op onze opleiding. Voordat we verkering kregen wisten we alle twee zeker dat we met elkaar oud wilden worden. Door onderwijs wat we hadden gekregen over het Bijbels vormgeven van een verkering wilden we graag rein blijven tot ons huwelijk. Dat is een beslissing waar we nooit spijt van hebben gehad!

Sinds onze trouwdag op 1 November 2010 zijn wij elkaars ‘soulmates’. En nog steeds genieten we elke dag meer van elkaar en het getrouwde leven. Eind februari 2014 is er een prachtige dochter, Amy, aan ons gezinnetje toegevoegd.

Lennard is werkzaam als verpleegkundige in een sociaal wijkteam. Eline werkt naast haar rol als vrouw en moeder één dag in de week als verpleegkundige.

We weten uit ervaring hoe het is om vergeven te zijn en opnieuw te mogen beginnen als het gaat om seksuele reinheid. Het is onze passie om anderen te helpen om vanuit Gods genade rein te leven en zo ook hun relatie vorm te geven. Daarom zien we het als een voorrecht dat we mee mogen werken met Hart voor Gezin en verlangen we ernaar om Bijbels onderwijs en bemoediging door te geven aan jongeren.

 

Nieuws

Top