DESIGN STUDIO-3D

Gary Chapman

Samenvatting: 

Als je bijna gaat trouwen, leef je toe naar je bruiloft en steek je veel tijd in het voorbereiden van die dag. Maar hoeveel tijd besteed je aan het voorbereiden van je leven als man en vrouw?

Met dit boek leg je een stevig fundament onder je huwelijksleven. Gary Chapman bespreekt op realistische wijze 12 belangrijke onderwerpen die je in je huwelijk zeker tegen kunt komen; van financiën tot liefdestalen en van ruzies tot kerkgang. Een onmisbaar boek voor iedereen die ook voorbereid wil zijn op het leven ná de bruiloft!

12 dingen die je moet weten voor je gaat trouwen is niet alleen een boek om door te lezen, maar ook om samen mee aan de slag te gaan. Doe je voordeel met de praktische tips en ideeën en gebruik de gespreksvragen als basis voor een open gesprek met elkaar. 

Met onder meer:

- Verliefdheid is geen goede basis voor een succesvol huwelijk

- Samen genieten van seks komt niet uit de lucht vallen

- Als je trouwt met je partner, zit je ook aan je schoonfamilie vast 

De Amerikaans antropoloog heeft als huwelijksconsulent een aantal boeken geschreven over de liefde. De titel is duidelijk genoeg omtrent de inhoud. Het huwelijk tussen man en vrouw is het fundament onder alle menselijke samenlevingen. Men hoopt samen gelukkig en oud te worden. Helaas gaat de helft scheiden - de meesten zelfs na de eerste jaren van het huwelijk. Bereid je daarom grondig voor. Helaas is verliefdheid geen goede basis voor een goed huwelijk, want interesses kunnen zeer verschillend zijn. Weet wat je wilt. Daarom wordt meteen verwezen naar de appendix, over hoe je een gezonde verkering krijgt. Dan zijn er nog de nodige gespreksvragen om te onderzoeken of je wel alles elkaar verteld hebt en bij elkaar hebt onderzocht, bijvoorbeeld hoe en waar je wel of niet aangeraakt wilt worden en of de godsdienstige achtergrond voldoende bekend is. Ben je open over financiën, wat weet je van elkaars karakter enzovoort. Ieder hoofdstuk eindigt met de nodige onderzoeksvragen. Heel verstandig dit boek te raadplegen. Daarom is het een aanrader. Want als je trouwt, zit je ook vast aan je schoonfamilie en er zijn nog meer consequenties

 

Nieuws

Top