Wil fulltime opleiden door middel van discipelschaps- en missietraining om actief te maken in de Grote Opdracht.

Interesse in een tweejarige zaterdagopleiding vol geestelijke en praktische vorming? Meld je aan.

Draagt bij aan godvrezende relaties, huwelijken en singles door onderwijs en toerusting te bieden.

Versterkt en bemoedigt geestelijk leiders door middel van ontmoeting en toerusting.

Mediaopvoeding #4

Nog wat extra overdenkingen voor ons smartphonegebruik:

1: Verjaardag? Plak eens een A4-tje op de voordeur en geef aan dat iedereen zijn mobiel uitzet.
2: Gaat u een keer uit eten? Leg alle smartphones midden op tafel en begin het gesprek. Wie als eerste z’n telefoon pakt, betaalt de maaltijd of geeft een rondje.
3: Twee weken op vakantie? Spreek met elkaar af dat jullie de eerste week alle apparaten uit laten staan, ook de tv in het vakantiehuisje. En – spannend: kijk of dat ook in de tweede week is vol te houden.
4: Verwijder of verberg de YouTube app van de smartphone zodat de verleiding kleiner en de drempel hoger is. Als het nodig is om te kijken, doe dat dan op een tablet of computer.
5: Bevorder het lezen! Zorg voor een taalrijke woon/leefkamer, vol boeken, kranten en tijdschriften.
6: Oefen in geconcentreerd dieplezen en stimuleer dat bij (jonge) kinderen. Geef het voorbeeld bij ‘begrijpend Bijbellezen’ aan tafel: lees samen een kort gedeelte; ieder kind een Bijbel; zoek er een uitleg of commentaar bij; vat samen en vraag terug, ook naar de betekenis voor het persoonlijk leven.

Het verwijt klinkt vaak: zit je nu alweer met je mobiel? Veel moeilijker is het om een waardevol gesprek te beginnen over wijs mediagebruik. Hoe blijf je zelf verbonden met pubers die voortdurend online zijn? Hoe kun je identificatiefiguur zijn? Wat zijn goede vragen bij zo’n mediagesprek? En hoe kan de Bijbel leidend zijn in mediagebruik? In samenwerking met Peter Stam biedt Hart voor het gezin een serie teksten met tips rondom mediaopvoeding. Bespreek ze met uw gezin of met vrienden!


Terug naar overzicht